Overslaan en naar inhoud gaan

Loongegevens aanleveren

U levert loongegevens aan met de uniforme pensioenaangifte (upa). Met de upa levert u loongegevens direct aan via uw salarispakket. 

Zo werkt de uniforme pensioenaangifte (upa)

Elke maand of iedere 4 weken doet u pensioenaangifte met de upa vanuit uw salarispakket. Wij halen alle salaris- en dienstverbandgegevens uit deze aangifte. In uw salarispakket ziet u direct of uw pensioenaangifte goed is verstuurd. Op onze website kunt u de status van uw pensioenaangiftes bekijken

Doe op tijd pensioenaangifte

Zorg ervoor dat de pensioenaangifte op tijd bij ons binnen is. Bekijk de uiterste aanleverdata voor de pensioenaangifte. 

Uw salarispakket moet geschikt zijn voor de upa

U verstuurt uw pensioenaangiftes met de upa direct vanuit uw salarispakket. U heeft daarom een salarispakket nodig dat geschikt is voor de upa. Heeft u geen salarispakket? Dan raden we u aan om salarissoftware aan te schaffen of de pensioenaangifte uit te besteden aan een administrateur.

Elk salarispakket werkt net even anders. Uw softwareleverancier kan u daarom het beste uitleggen hoe u in uw pakket pensioenaangifte doet. De meeste softwareleveranciers hebben een handleiding voor u.

Upa activeren

Voordat u pensioenaangifte kunt doen met de upa activeert u de upa. Met upa activeren zorgt u ervoor dat u of de leverancier van uw salarispakket inloggegevens krijgt voor de upa. Pas nadat de inloggegevens correct in uw salarispakket zijn ingesteld, kunt u pensioenaangifte doen met de upa vanuit uw salarispakket.

Kenmerken upa-bericht

Gebruik de volgende kenmerken bij het vullen van de regelinggegevens in het upa-bericht.

KenmerkVariantOmschrijving Type 
U0117-1094n.v.t.Verplichte basispensioenregelingVerplicht
U0117-1144n.v.t. Basisregeling aspiranten;  verplichte regeling, regeling voor toetredingsleeftijdVerplicht

 

Oude loongegevens of correcties aanleveren 

Soms komt het voor dat u nog oude gegevens moet aanleveren. Bijvoorbeeld als u een correctie wil doorgeven. Het hangt van het jaartal af hoe u de gegevens doorgeeft.