Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Dekkingsgraad april 2023


De actuele dekkingsgraad steeg in april 2023 van 127,1% naar 128,4%. De beleidsdekkingsgraad bleef 130,2% (eind maart 130,2%).

Lees meer

Wet toekomst pensioenen in behandeling in Eerste kamer


Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ aangenomen. Het wetsvoorstel wordt nu behandeld in de Eerste Kamer. Het is de bedoeling dat de nieuwe wet op 1 juli 2023 ingaat. Daarna hebben pensioenfondsen tot uiterlijk 1 januari 2027 de tijd voor een nieuwe pensioenregeling.

Lees meer

Pensioenopbouw bij wisselende uren


In de pensioenregeling bouwt uw werknemer pensioen op over het aantal uren dat hij of zij werkt. Niet alleen over het vaste aantal uren die in het contract staan. We laten zien hoe het werkt met een rekenvoorbeeld.

Lees meer

Afroepkrachten gaan ook pensioen opbouwen - update


We schreven al eerder over het voornemen, maar afroepkrachten die losse ongeregelde diensten verrichten gaan definitief  pensioen opbouwen vanaf 1 januari 2023.

Lees meer

Wijziging arbeidstijdverkorting


Afgevaardigden van werkgevers en werknemers hebben een afspraak gemaakt over arbeidstijdverkorting. De wijziging moet worden goedgekeurd. De wijziging gaat waarschijnlijk per 1 januari in 2023.

Lees meer

Nieuwe pensioenregels gaan waarschijnlijk in op 1 juli 2023


Op 1 januari 2023 zouden de nieuwe pensioenregels ingaan. Maar de Tweede Kamer en daarna de Eerste Kamer hebben meer tijd nodig voor de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenregels waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 gaan gelden.

Lees meer

Afroepkrachten gaan ook pensioen opbouwen


Pensioenfonds Particuliere Beveiliging en de sociale partners willen afroepkrachten op basis van een contract voor het verrichten van losse ongeregelde diensten mee laten doen in de pensioenregeling. We willen dat iedereen die in dienst is in de beveiligingsbranche pensioen opbouwt.

Lees meer

Nieuw bestuurslid Eva Schuring: "Ik voel een enorme verantwoordelijkheid"


Eva Schuring is sinds 1 juli 2022 bestuurslid namens de pensioengerechtigden. Haar binnenkomst in de pensioenwereld is zeker niet alledaags. In een interview vertelt ze over zichzelf en haar kijk op pensioen.

Lees meer