Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Dekkingsgraad december 2021


De actuele dekkingsgraad stijgt in december 2021 van 119,3% naar 123,4%. De beleidsdekkingsgraad is gestegen naar 117,4% (november 116,3%).

Lees meer

Wordt u ons nieuwe bestuurslid?


Per 1 juli 2022 zoeken we een nieuw bestuurslid namens de pensioengerechtigden. Nieuwsgierig? Wij vertellen over hoe u zich kandidaat kunt stellen en wat de voorwaarden zijn voor deze functie. Een nieuw bestuurslid wordt benoemd voor een periode van vier jaar.

Lees meer

Uw pensioen digitaal, ontdek de mogelijkheden


Onze website is vernieuwd! Log in en ontdek de mogelijkheden. U plant nu nóg makkelijker zelf uw pensioen. En u leest uw pensioenpost digitaal.

Lees meer

Dit zijn de wijzigingen van uw pensioen in 2022


Elk jaar kijken we opnieuw naar onze pensioenregeling. Goed nieuws! In 2022 kunnen wij de pensioenen voor iedereen verhogen. Maar er wijzigt meer. Bent u nog niet met pensioen of uit dienst? Dan gaat uw opbouwpercentage omlaag. Wel blijft de pensioenpremie gelijk. We leggen uit wat deze wijzigingen voor u betekenen.

Lees meer

Nieuwe regels voor pensioenen uitgesteld


Het nieuwe pensioenakkoord: de Nederlandse pensioenwereld staat voor een enorme verandering. De bedoeling was dat pensioenfondsen tussen 1 januari 2022 en 1 januari 2026 konden overstappen op het nieuwe pensioenstelsel. Dit schuift nu op, met een jaar.

Lees meer

Massale overdracht van kleine pensioenen


Pensioenuitvoerders gaan ongeveer 2 miljoen kleine pensioenen van voor 2018 samenvoegen. Dat gaat automatisch. U hoeft daarvoor niets te doen.

Lees meer

Onderzoek naar onze reputatie


Wij vinden het belangrijk te weten wat werkgevers, deelnemers en gepensioneerden van ons vinden, zodat we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Daarom hebben wij in september en oktober 2020 volgens een steekproef een onderzoek gehouden.

Lees meer

Wijzigingen in de pensioenregeling in 2021


De pensioenopbouw gaat in 2021 omlaag naar een opbouwpercentage van 1,36%. Dit komt doordat de pensioenpremie in 2021 gelijk blijft en het pensioen duurder is geworden. Maar in 2021 verandert niet alleen het opbouwpercentage. We hebben de pensioenregeling op een aantal onderdelen verbeterd.

Lees meer