Overslaan en naar inhoud gaan

Oproepkrachten gaan ook pensioen opbouwen

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Particuliere Beveiliging en de sociale partners willen oproepkrachten op basis van een contract voor het verrichten van losse ongeregelde diensten mee laten doen in de pensioenregeling. We willen dat iedereen die in dienst is in de beveiligingsbranche pensioen opbouwt.

Minister maakt aanvraag bekend

Om oproepkrachten op basis van een contract voor het verrichten van losse ongeregelde diensten ook deel te kunnen laten nemen heeft het pensioenfonds namens de sociale partners het ministerie gevraagd het Verplichtstellingsbesluit van het fonds aan te passen. Op 28 september heeft de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen de aanvraag bekend gemaakt in de Staatscourant.

Dit betekent de wijziging voor werkgevers

Werkgevers gaan ook voor oproepkrachten pensioenpremie afdragen. Het is belangrijk uw softwarepakket en (externe) salarisadministratie alvast in te richten op de wijziging zodat de salarisgegevens van de oproepkrachten ook bij het pensioenfonds bekend zijn vanaf het moment van de gewijzigde verplichtstelling.

Zo verloopt de invoering van de wijziging verder

DNB kijkt naar de wijziging en geeft een advies aan de minister. Het pensioenfonds gaat er vanuit dat de wijziging per 1 januari 2023 ingaat. Maar dit kan ook later worden. Het is een zorgvuldig proces dat tijd kost. We houden u via onze website en nieuwsbrieven op de hoogte.