Overslaan en naar inhoud gaan

Situatie in Oekraïne: we zijn extra waakzaam


Met het binnenvallen van Oekraïne door Rusland is een erg zorgelijke situatie ontstaan. Deze raakt de hele wereld, direct of indirect. We leven mee met de burgers die hier hard door worden geraakt. We kunnen ons voorstellen dat het u ook bezighoudt. Ons in ieder geval wel. Pensioenfonds Particuliere Beveiliging keurt alle vormen van agressie af.

Deze verschrikkelijke situatie heeft ook economische gevolgen. Pensioenfonds Particuliere Beveiliging spreidt beleggingen zorgvuldig en belegt over de hele wereld in veel verschillende beleggingen, ook in Rusland. Op 31 januari was 0,5 procent van de totale beleggingsportefeuille belegd in Rusland. Pensioenfonds Particuliere Beveiliging houdt zich natuurlijk aan de wereldwijde sancties jegens Rusland. Samen met onze vermogensbeheerders bekijken we hoe we onze beleggingen in Rusland op een verantwoorde manier kunnen afbouwen.

Invloed op pensioen

Deze oorlog vraagt om waakzaamheid. We zijn en blijven extra scherp op welke invloed de situatie tussen Oekraïne en Rusland heeft op ons pensioenfonds en uw pensioen. Als dat effect heeft op uw pensioen, dan laten we u dat zo snel mogelijk weten.
De bewegingen op de financiële markten zijn nu nog klein: de (dalende) beurs en (stijgende) rentebewegingen heffen elkaar grotendeels op. Dat betekent dat de Russische inval tot nu toe geen grote invloed heeft gehad op de actuele dekkingsgraad.