Overslaan en naar inhoud gaan

Planning

Nieuwe regels voor pensioen zijn er niet zomaar. 

Hieronder ziet u welke stappen al zijn gezet. En de stappen die nog komen.

Stappen tot 2023

2019 - 2021: Het pensioenakkoord is gesloten en uitgewerkt in een conceptwetsvoorstel ‘Toekomst Pensioenen’.

2021: Het kabinet heeft de reacties op het conceptwetsvoorstel behandeld. 

2022: Het wetsvoorstel gaat naar de Tweede Kamer en daarna naar de Eerste Kamer. Als zij het voorstel goedkeuren, gaat de nieuwe pensioenwetgeving in.

2023
  • 30 mei 2023: de Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel goedgekeurd. Daarbij is afgesproken dat pensioenfondsen een jaar extra de tijd krijgen voor de nieuwe pensioenregeling. Dit betekent dat de nieuwe regeling uiterlijk op 1 januari 2028 ingaat.
  • 1 juli 2023: de Wet toekomst pensioenen gaat in. De vakbonden en de werkgevers maken afspraken over de overstap naar de nieuwe regels voor pensioen. Er is gekozen voor een solidaire premieregeling. Wij helpen ze hierbij. We zijn al met de voorbereidingen begonnen.
2026

Pensioenfonds Particuliere Beveiliging wil de nieuwe regeling op 1 januari 2026 invoeren. Vanaf dat moment kunt u zien wat dit voor uw pensioen betekent. Iedereen krijgt persoonlijk bericht over zijn of haar pensioen. De nieuwe regels gelden voor u als u nu pensioen opbouwt bij Pensioenfonds Particuliere Beveiliging. Of als u in het verleden pensioen heeft opgebouwd. Maar ook als u nu al pensioen krijgt van Pensioenfonds Particuliere Beveiliging. 

Iedereen krijgt persoonlijk bericht over wat de nieuwe regels betekenen voor zijn of haar pensioen.

Wil je weten waar we nu staan? Lees het laatste nieuws over het nieuwe pensioen.