Overslaan en naar inhoud gaan

Veranderingen werknemers

Sommige veranderingen op het werk of thuis hebben invloed op het pensioen van uw werknemers. Een aantal veranderingen geeft u aan ons door. Dat doet u via de uniforme pensioenaangifte

Minder of meer werken: verander de uren

Gaat uw werknemer meer of minder werken, verander dan de contracturen van de medewerker in uw salarispakket. 

Uit dienst: meld de werknemer af

Meld de werknemer die uit dienst gaat af in het salarispakket. Geef daarbij door op welke datum het contract stopt. 

Arbeidsongeschikt: u mag de overeenkomst na 2 jaar stoppen

Als uw werknemer ziek wordt, hoeft u niets te doen. Uw werknemer heeft recht op twee jaar (gedeeltelijke) doorbetaling van het salaris en blijft pensioen opbouwen. Is uw werknemer na de 2 jaar volledig arbeidsongeschikt verklaard? Dan mag u de werknemer bij ons afmelden. 

Verlof: registreren in salarispakket

Gaat uw werknemer met verlof, dan geeft u dat vanaf 2020 door in uw salarispakket. U kunt het verlof niet meer doorgeven in het werkgeversportaal. 

Met pensioen: meld de werknemer af

Geef aan ons door als uw werknemer met pensioen én helemaal uit dienst gaat. Lever aan:

  • de datum uit dienst
  • de laatste loongegevens voor de pensioenopbouw. 

Nieuw contract voor werknemers met flexibel contract

Sinds 1 januari 2020 bent u verplicht om bepaalde werknemers een nieuw arbeidscontract aan te bieden. Dit geldt voor werknemers met een ‘oproepovereenkomst’ in de zin van het Burgerlijk Wetboek. Dat zijn alle werknemers met een contract waarin het aantal te werken uren niet is vastgelegd als één vast aantal uren per maand of week.

Steeds na 12 maanden dat een oproepovereenkomst heeft gelopen, biedt de werkgever een nieuw contract aan: daarin staat een vast aantal uren en dat aantal is gelijk aan het gemiddelde aantal uren per maand of week dat de werknemer in de voorafgaande 12 maanden heeft gewerkt. De werknemer is niet verplicht het aanbod te aanvaarden. Het oude contract kan dan doorlopen.

Een werknemer die nog geen deelnemer was en het aanbod aanvaardt, zal daarna als verplichte deelnemer moeten worden aangemeld bij het pensioenfonds.