Overslaan en naar inhoud gaan

Upa activeren

Voordat u met de uniforme pensioenaangifte (upa) gegevens kunt aanleveren, moet u de upa activeren. 

Upa activeren
  • Eenvoudig pensioenaangifte doen met de upa.
  • Direct aanleveren vanuit uw salarispakket.
  • In 5 minuten bent u klaar.

Meer informatie

Wat is upa activeren?

Elke maand of vier weken doet u pensioenaangifte. Dat doet u met de uniforme pensioenaangifte (upa) vanuit uw salarispakket. Voordat u pensioenaangifte kunt doen met de upa, activeert u de upa via onze website. Dat is nodig om een koppeling te maken tussen uw salarispakket en onze pensioenadministratie.

Upa nu activeren.

Hoe werkt upa activeren?

Administrateur activeert de upa

Regelt uw administrateur uw pensioenzaken bij ons, dan activeert uw administrateur ook de upa voor u. Zelf hoeft u niets te doen. Regelt u zelf uw pensioenzaken, dan activeert u zelf de upa.

Zo activeert u de upa

U activeert de upa via onze website. Log in met uw inloggegevens voor het werkgeversportaal en selecteer uw salarispakket. Zijn er meerdere loonheffingennummers, dan selecteert u ook de loonheffingennummers waarvoor u met de upa pensioenaangifte wilt doen. Afhankelijk van uw salarispakket krijgt u daarna een eigen upa-account. 

Upa nu activeren. 

Eigen upa-account: vul de gegevens in uw salarispakket in

Bij sommige salarispakketten heeft u zelf een eigen upa-account nodig. Als dat zo is, dan krijgt u van ons een gebruikersnaam en wachtwoord als u de upa activeert. De inloggegevens van uw eigen upa-account zijn anders dan uw inloggegevens voor onze website.

U kunt uw upa-account bij alle salarispakketten gebruiken waarvoor u een eigen upa-account nodig heeft.

In uw salarispakket vult u de volgende gegevens in

  • Gebruikersnaam: dit is de gebruikersnaam die u krijgt als u de upa activeert.
  • Wachtwoord: dit is het wachtwoord dat u van ons krijgt als u de upa activeert.
  • Leveranciersnummer: het leveranciersnummer is hetzelfde als de gebruikersnaam van de gemachtigde aanleveraar zonder de letters. Heeft u geen administrateur, gebruik dan uw eigen gebruikersnaam zonder de letters.
  • Relatienummer/aansluitnummer: dit is het werkgeversnummer  van het bedrijf waarvoor u pensioenaangifte doet. Als administrateur vult u hier dus het werkgeversnummer in van uw klant.

Eigen upa-account: gegevens kwijt

Bij uw upa-account op onze website vraagt u uw inloggegevens opnieuw aan. Uw gebruikersnaam blijft het zelfde. Het wachtwoord dat u krijgt is nieuw. 

Pakket upa account: u kunt direct pensioenaangifte doen

Bij sommige salarispakketten heeft uw softwareleverancier een eigen pakket upa-account (swo-account). U heeft dan zelf geen persoonlijk upa-account nodig. Ook krijgt u geen eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Dat is namelijk niet nodig bij een pakket upa-account.

Als u de upa bij ons activeert kunt u direct pensioenaangifte doen in uw salarispakket. Het is niet nodig om extra gegevens in te vullen zoals bij een eigen upa-account.