Zoeken

Brexit: ‘deal’ of ‘no-deal’

09-10-2019

Brexit: hét onderwerp dat al maanden bijna dagelijks in het nieuws is. Als pensioenfonds volgen wij alle ontwikkelingen natuurlijk op de voet. ‘Deal’ of ‘no-deal’. Dankzij goede afspraken met onze vermogensbeheerders kunnen we blijven beleggen in het Verenigd Koninkrijk. De Brexit heeft gelukkig geen negatieve gevolgen voor het uitkeren van uw (opgebouwde) pensioen.

Financiële markten: voorbereidingen getroffen
Vanaf het moment dat het Verenigd Koninkrijk liet weten uit de Europese Unie te willen stappen, is er onrust op de financiële markten. Wat gebeurt er met geld dat in het Verenigd Koninkrijk is belegd? Wij wilden dat ook weten, want een deel van ons geld is daar belegd.

We hebben afspraken gemaakt met onze vermogensbeheerders. Bij een Brexit kunnen ze die beleggingen gewoon blijven beheren. De onrust op de financiële markten kán gevolgen hebben voor de waarde van onze beleggingen. Wat die gevolgen zijn, kunnen we nu nog niet zeggen. We houden alle ontwikkelingen natuurlijk goed in de gaten.

Geen gevolgen voor mensen die al pensioen van ons krijgen
De banken hebben geregeld dat het in alle gevallen mogelijk blijft om geld over te maken naar het Verenigd Koninkrijk. Ook het belastingverdrag tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland blijft gewoon gelden. Woont u in het Verenigd Koninkrijk? Dan blijft u gewoon uw pensioen ontvangen zoals u dat gewend bent.

Voor uw opgebouwde pensioenen verandert er niets, ook al woont u in het Verenigd Koninkrijk
Heeft u in het verleden pensioen bij ons opgebouwd en woont u nu in het Verenigd Koninkrijk? Dan verandert er niets aan het pensioen dat u bij Pensioenfonds Beveiliging heeft opgebouwd. U krijgt van ons pensioen vanaf de datum waarop u het pensioen laat ingaan. Het maakt daarbij niet uit waar u woont.