Zoeken

Beleidsdekkingsgraad februari 106,2%

13-03-2020

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor Pensioenfonds Beveiliging. Die gevolgen zijn op twee manieren zichtbaar:

  • onze beleidsdekkingsgraad daalt sterk door verliezen op onze aandelen én
  • onze dienstverlening staat onder druk.

Het bestuur volgt alle ontwikkelingen op de voet.

Beleidsdekkingsgraad daalt sterk, maar we hebben nog genoeg reserves

Onze beleidsdekkingsgraad was al geraakt door de lage rente. Daar komen de dalende aandelenkoersen nog eens bij. Beide zorgen ervoor dat onze dekkingsgraad flink is gedaald.

Op dit moment hebben we nog genoeg reserves om deze tegenslag op te vangen. We komen pas echt in gevaar als onze beleidsdekkingsgraad 87,2% is. Op 29 februari was onze beleidsdekkingsgraad 106,2%.

We passen ons beleggingsbeleid (nog) niet aan

Het bestuur houdt de beurzen natuurlijk goed in de gaten. We bespreken de situatie bijna elke dag. Op dit moment zien wij nog geen reden om ons beleggingsbeleid aan te passen. Daarvoor is er nog te veel onzekerheid rondom het coronavirus. Het virus leidt nu tot lagere koersen, maar dat kan zomaar veranderen. Als het op enig moment wél nodig is om ons beleggingsbeleid aan te passen, doen we dat natuurlijk.

Onze dienstverlening: anders, maar niet minder

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor het contact met u. We volgen het beleid van de RIVM. Dit betekent onder andere dat onze medewerkers meer thuiswerken dan normaal.  Dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de kwaliteit van onze dienstverlening. Ook dat houden we elke dag goed in de gaten!