Zoeken

Pensioenconsulent Ellen maakt de pensioenregeling helder

22-07-2019

“Mijn pensioendatum komt in zicht. Eigenlijk zou ik wel wat eerder willen stoppen met werken. Bijvoorbeeld op mijn 65e. Ik vraag me alleen af of dit ook mogelijk is. En wat voor invloed dit heeft op mijn pensioen.”

Voor veel werkgevers een herkenbare vraag vanuit de medewerkers. Sinds begin dit jaar zijn we daarom gestart met een proef: de pensioenconsulent. De pensioenconsulent geeft werkgevers en deelnemers meer informatie geven over de pensioenregeling

Zo was onze Pensioenconsulent kort geleden bij een informatiebijeenkomst bij een werkgever in Tiel. Deze bijeenkomst werd goed bezocht en door de deelnemers positief beoordeeld. Een teken dat zowel het pensioen als de bijeenkomst serieus worden benaderd.

Ook de informatiebijeenkomst in Zoetermeer werd goed bezocht en bijgewoond door twee bestuursleden van Pensioenfonds Particuliere Beveiliging. Beide bestuursleden gaven toelichting op vragen uit het publiek. Na afloop van de informatiebijeenkomst ontvingen alle deelnemers een samenvatting van de presentatie die ze thuis nog eens kunnen doorlezen.

Aan het eind van de presentatie hadden deelnemers de mogelijkheid voor het inplannen van een persoonlijk gesprek. In dit gesprek is verder ingegaan op persoonlijke vragen en specifieke situaties.

Na de zomer evalueren we de informatiebijeenkomsten en de verdere inzet van de pensioenconsulent.